НОВИНИ

Засиленото полицейско присъствие в Перущица остава до 25 юни

засиленото полицейско присъствие перущица остава юни
bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 19.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Обстановката в Перущица се успокоява, след като вчера в квартал "Запад" бяха потвърдени общо 6 случая на коронавирус. Предполага се, че заразата е тръгнала от сбирка на пастори в местната евангелска църква.


До следващия четвъртък остава засиленото полицейско присъствие в квартала. Има още един установен случай на COVID-19 на мъж от Карлово, който е свързан с огнището в Перущица. Той също е приет в болница.

След първоначалната тревога вчера, живеещите в квартал "Запад" са по-спокойни. Всички отидоха безпрепятствено на работа тази сутрин.

Фиданка Пройчева: Отивам на работа да бера череши - мина ли вече първоначалния стрес, аз вярвам в господ и мисля, че няма да допусне това нещо в семейството ми. Тук в църквата имаше доста народ от цялата страна и снощи съм чула, че един пастор е починал. Моите дъщери искаха да идат, обаче нещо все им говореше... после викат, мамо, добре, че не сме отишли на църква.
Изплашени от случаите на коронавирус, местните са категорични, че в бъдеще ще влизат в евангелската църква само с маска и задължително ще спазват дистанция. В квартала вече е създадена организация за стриктното спазване на карантината.

Мария Витанова-Вълканова - кмет на Перущица: Те всички искат нещата да са наред, самите следят дали хората под карантина спазват мерките или не, интересуваха се кои са хората, бяха уведомени и самите те осъществяват контрол. Определено мисля, че всички повярваха, че има такъв вирус, днес е доста по-спокойно, вчера хората бяха много по-притеснени.
Заразеният пастор остава на болнично лечение в УМБАЛ Свети Георги в Пловдив. При останалите потвърдени случаи инфекцията протича безсимптомно.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Газова бутилка се е взривила в столично заведение за дюнери (снимки)
Газова бутилка се е взривила в столично заведение за дюнери (снимки)
Почина фелдшерът с COVID-19, от когото плъзна заразата в Каолиново
Почина фелдшерът с COVID-19, от когото плъзна заразата в Каолиново