НОВИНИ

Застреляният в кв. "Сухата река" мъж е криминално проявен

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
18:10, 29.09.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Показно убийство в София - труп на мъж бе открит рано тази сутрин пред фитнес в кв. "Сухата река", в района на стадион "Георги Аспарухов". Жертвата е простреляна в главата.

Сигналът към полицията е подаден малко преди 8 часа сутринта.

"При пристигане на нашите сили на място е установено, че се касае за лице, което най-вероятно е убито. Същият е установен, 44-годишен мъж. Към момента се извършват всички процесуално-следствени действия и оперативни такива и работата по случая продължава с целия ресурс на МВР. По първоначална информация е прострелян. Не мога да ви кажа повече информация, освен че е известен на органите на МВР", каза Калоян Милтенов, директор на СДВР.

По непотвърдена информация убитият е Георги Христов, по прякор Тинето. През 2002 година участва във въоръжен грабеж и убийство в Харманли. Заедно с него в престъплението участват други двама криминално проявени лица - Мюмюн Мюмюн - Мечката и Георги Машев.

Тримата ограбват автомобил на шивашка фирма и задигат сумата от 47 хиляди лева. Христов стреля и убива счетоводителя на фирмата, и ранява други двама души. След като е обявен за международно издирване от Интерпол, Христов е задържан през 2007 година в Испания.

След като е върнат у нас, през 2014 година присъдата му е намалена на 14 години затвор. Междувременно малко след показния разстрел пред стадиона днес, в МВР е получен сигнал и за опожарен автомобил в кв. "Сухата река". Разследващите не изключват колата да е на убиеца.

"Най-вероятно да. Тя е намерена в близост, в съседен квартал", коментира директорът на СДВР.

Процесуално-следствените действия по случая продължават, затова и до този момент няма официално потвърждение на самоличността на убития мъж. Остават неясни и мотивите за покушението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен призова за деескалация на напрежението между Сърбия и Косово
Урсула фон дер Лайен призова за деескалация на напрежението между Сърбия и Косово
Пътностроителните фирми излязоха на национален протест заради неизплатени заплати
Пътностроителните фирми излязоха на национален протест заради неизплатени заплати