НОВИНИ

Янаки Стоилов: Главният прокурор вече се охранява от НСО

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:20, 29.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Главният прокурор вече се охранява от НСО, така както предвижда законът. Това заяви служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов.

Днес той се срещна с ръководството на Бюрото по защита на застрашени лица, а после и с целия състав, който към момента не е бил ангажиран с друга работа извън територията на Бюрото.

„Поставиха се въпроси, свързани с преминаването на Бюрото от прокуратурата към Министерство на правосъдието. Редица от тях ние вече решаваме“, посочи министърът пред журналисти.

Той припомни, че вчера влезе законът в сила, днес – промените в постановлението.

“Важно е да се отбележи, че бюрото като цяло преминава към министерството, дори неговият ранг ще се повиши от третостепенен във второстепенен разпоредител, т.е. то ще има една по-голяма самостоятелност в своята работа“, посочи Янаки Стоилов.

По думите му за момента ще се командироват служители, които се занимават с охраната на магистрати към Главна дирекция „Охрана", докато те преминат в състава на тази дирекция.

„Бюрото, както знаете, остава да се занимава със защитата на застрашени лица във връзка с наказателно производство на свидетели“, каза Стоилов.

По думите му почти няма напуснали, те са незначителен брой.

„И други, които пък са командировани към НСО по тяхно желание и са само няколко души. Предполагам във връзка с преминаване на досегашния патрон на Бюрото към НСО“, заяви Янаки Стоилов.

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защитени видове птици могат да пострадат заради заседналия кораб, алармира БДЗП
Защитени видове птици могат да пострадат заради заседналия кораб, алармира БДЗП
"Демократична България" се регистрира в ЦИК за изборите
"Демократична България" се регистрира в ЦИК за изборите