НОВИНИ

Горя покривът на Медицинския университет в Плевен (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
13:48, 29.09.2021 (обновена)
6588
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Пожар на покрива на Ректората на Медицинския университет в Плевен. Най-вероятната причина са ремонтните дейности, които в момента текат там. Няма пострадали.

Пожарът е избухнал малко след 12.30 часа днес. Пламнала е самата настилка на покрива. Веднага на място са пристигнали 4 екипа на Пожарната служба.

Студентите и всички работещи в университета са евакуирани. В сградата е имало около 700-800 души, които са излязли от сградата без паника. Няма и пострадали животни, тъй като рибариума също е засегнат. Животните са навременно евакиурани.

Около 14.00 часа огънят е овладян, но екипите на пожарната остават на място.

Ректорът на университета проф. д-р Добромир Димитров заяви за "България в 60 минути", че в източната част на покрива е имало текущ ремонт, откъдето е възникнал пожарът. Конкретните причини се изясняват.

"Нямаме абсолютно никакви жертви и пострадали хора, което е хубаво. Материалните щети са за около 200 кв.м. покривна част. Сега започват разследващите служители да правят разследване", каза проф. Димитров.

Очаква се да има поражения на четвъртия и петия етаж от сградата заради голямото количество вода, която се е изляла по време на гасенето на пожара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 ще е максималният брой точки при всички изпити след 4., 7. и 10. клас
100 ще е максималният брой точки при всички изпити след 4., 7. и 10. клас
Президентът: Държавата ще действа срещу купуване на избори
Президентът: Държавата ще действа срещу купуване на избори