НОВИНИ

Нинова: Подкрепата ни за Радев - Йотова е окончателна

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:24, 29.09.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Политика
Слушай новината

"БСП за България" се регистрира в ЦИК за участие за предстоящите парламентарни и президентски избори. Корнелия Нинова потвърди, че левицата ще подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат, макар че от партийните структури има и други номинации.

Целта на БСП е да победи на изборите, но другата важна задача за тях е да бъде съставено стабилно правителство, което да решава сериозните проблеми, заливащи страната, посочи Нинова. Тя е убедена, че без БСП правителство не може да бъде съставено в следващия парламент.

"Тръгваме към тези избори с увереност, но и с чувство на отговорност. Увереност, че промяната ще стане. Но и чувство на отговорност, че трябва да дадем стабилност и сигурност на България и на народа си в тези тежки времена, които се задават. Както знаете, ние и в последния парламент бяхме фактор на диалогичност, стабилност, спокойствие и сигурност и търсене на решения за националния интерес. Такива ще бъдем и занапред, чувстваме тази отговорност", заяви Нинова.

БСП ще определят отношението си към "Продължаваме промяната", когато видят програмата им и политиките, които ще следват.

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР връчи протестна нота на временно управляващия посолството на РСМ
МВнР връчи протестна нота на временно управляващия посолството на РСМ
Най-добрите ще ни представят на Световното по борба
Най-добрите ще ни представят на Световното по борба