НОВИНИ

Затопляне и повече слънце през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 03.02.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Валежите вече са към своя край. Оправдаха се очакванията за по-значителни количества в южните и югоизточните райони от страната - до 25 - 30 литра на кв. метър, както и за обилни снеговалежи през изминалата нощ в Родопската област.

В следобедните часове облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони - до слънчево време. Максималните температури - между 3° и 8°. Вятърът ще е от север-северозапад, умерен, временно силен.

През нощта ще бъде ясно, със слаб западен вятър, а сутринта - студено, с отрицателни минимални температури - в повечето райони между минус 9° и минус 3°, на морския бряг - около минус 1°.

Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, а максималните температури ще останат без съществена промяна, в сравнение с днес - от 3° до 8°, в София - около 4°. В повечето райони ще преобладава слънчево време, включително и по Черноморието. Вятърът и там ще е слаб до умерен от югозапад, а вълнението на морето ще е слабо. Максималните температури ще са от 3 до 5°.

Чудесно време за любителите на зимните спортове. В планините ще преобладава слънчево време, като увеличение на облачността се очаква в следобедните часове. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще се повишат и ще са от минус 2 градуса на Алеко до плюс един в Боровец и Пампорово.

На Балканите ще остане студено за сезона. Ще има разкъсана облачност, в отделни райони намаляваща до слънчево време, а вятърът ще отслабне. Ветровито с валежи от сняг ще е в северните и североизточните райони от континента. Дъжд ще вали на много места в Западна и Централна Европа. Слънчево с най-високите температури на континента ще бъде в Испания.

У нас през почивните дни ще има много слънчеви часове, а температурите ще се повишат. В началото на новата седмица отново се очакват валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ред Бул представя новия болид на 9 февруари
Ред Бул представя новия болид на 9 февруари
Съвместното честване на Гоце Делчев под въпрос: Ковачевски и Османи са в чужбина
Съвместното честване на Гоце Делчев под въпрос: Ковачевски и Османи са в чужбина