НОВИНИ

Затопляне на времето ни очаква следващата седмица

Снимка: СНИМКА: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 29.10.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат между 13° и 18°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността по южното Черноморие.

През нощта вятърът временно ще отслабне. В по-голямата част от страната ще е ясно, но в много райони отново ще се образуват мъгли. Минималните температури и утре ще бъдат в широки граници – от минус 1° до плюс 13°. Максималните ще са почти без промяна, в сравнение с днес, между 12° и 17°. Ще духа умерен вятърът от изток-североизток, мъглите почти навсякъде, с изключение на източна България, ще се разсеят и в следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

Утре и по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще бъде бурно.

Слънчево ще бъде времето в събота и в планините, но и ветровито. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималните температури в планинските ни курорти утре ще са от 5 градуса на Алеко, до 12 в Банско, в Боровец и Пампорово – около 8 - 9 градуса.

Над Пиренейския полуостров, Средиземноморието, Западна Европа и Скандинавския полуостров времето ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в отделни райони значителни по количество. Предимно слънчево ще бъде времето над Централна и на места в Източна Европа, включително и над по-голямата част от Балканския полуостров. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над южните райони, а над източните и около водните басейни преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

У нас в неделя сутринта на много места ще се образува мъгла, която ще се задържи по-дълго, в сравнение с предишните дни и на отделни места, главно в Източна България, ще превалява съвсем слаб дъжд. В планините и планинските райони в Западна България ще бъде слънчево и сравнително топло. В началото на новата седмица ще има повече облаци, възможни са и валежи, но температурите ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъри Стоилов хвали следващия съперник на Левски за Купата
Мъри Стоилов хвали следващия съперник на Левски за Купата
Тунчев за жребия за Купата: Очаква ни доста труден мач
Тунчев за жребия за Купата: Очаква ни доста труден мач