НОВИНИ

Затоплянето продължава

bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 22.01.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Същественото затопляне у нас продължава, по-осезаемо и в сутрешните часове. За разлика от вчера, минималните температури тази сутрин в повечето райони бяха положителни. В столицата, след минус 4°, тази сутрин е минус 2°, а очакванията са утре да е около нулата.

Повишение предстои и при максималните температури днес. Ще са от 9° до 14°, малко по-ниски отново в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще бъде почти тихо. В останалите райони ще духа слаб, а в източната половина от страната умерен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е разкъсана, в Западна и Централна България - предимно значителна.

Облачно време ще преобладава и през следващото денонощие. През нощта ще е почти тихо. Минималните температури още малко ще се повишат и на повечето места ще са между минус 1° и 4°, още по-високи в крайните югоизточни райони.

През деня ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен югозападен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 9° и 14°, в Източна България - до 16°. Привечер и през нощта срещу неделя в Югозападна България ще превали дъжд, над около 1300 метра - сняг.

В планините бъде ветровито с умерен, по високите и открити части силен югозападен вятър. Облачността ще е по-често значителна.

В масивите от Югозападна България ще вали дъжд, над 1300 метра - сняг. Максималните температури в курортите - от 0° на Алеко до 7° в Банско.

Обширен многоцентров циклон определя времето в по-голямата част от Европа. В много райони е ветровито, с валежи, на много места интензивни. Предупреждение за значителни количества е в сила и утре в западните райони от Балканите, a в Черна гора e от третата, най-висока степен, код червено.

У нас в неделя ще преобладава слънчево време с повече облаци и слаби превалявания през първата половина на деня в Източна България. Ще остане ветровито и по-топло от обичайното за януари. През нощта срещу понеделник югозападният вятър ще се усили. Ще има и превалявания, главно в Югозападна България, а в понеделник - на отделни места и в останалата част от страната, все още от дъжд. През следващите дни се очаква рязко застудяване и валежи и от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бруно Акрапович и Али Соу за №1 в България за декември
Бруно Акрапович и Али Соу за №1 в България за декември
От 9 септември: ЦСКА маха тирето
От 9 септември: ЦСКА маха тирето