НОВИНИ

Затоплянето продължава, утре ни очакват температури до 22 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 23.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Времето
Слушай новината

И днес ще остане ветровито, повече в източната половина от страната и на морския бряг, където ще продължи да духа временно силен североизточен вятър. Ще бъде слънчево с максимални температури от 10° до 16°.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 3° и 2°, а максималните – съществено по-високи, в сравнение с днес, между 16° и 22°, в София – около 17°. Ще е слънчево. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската равнина – умерен, вече северозападен вятър.

Слънчево, но по-хладно, с максимални температури от 14° до 16° ще бъде по Черноморието. Ще духа слаб вятър от северозапад. Вълнението на морето ще отслабва и ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите части - временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са между 1° и 7°. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

В Европа значителни валежи от дъжд се очакват на Пиринеите и утре. Дъжд и сняг ще превалява в Беларус и Украйна. В останалата част от континента, включително и на Балканите, ще бъде слънчево.

У нас в петък отново ще бъде ветровито. Ще има и слаби превалявания от дъжд, а максималните температури ще се понижат, по-съществено в Североизточна България. През почивните дни ще бъде слънчево, а в неделя се очаква затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДС настоява за предоставяне на военна помощ на Украйна
СДС настоява за предоставяне на военна помощ на Украйна
НС прие на първо четене спецсъдът и спецпрокуратурата да бъдат закрити
НС прие на първо четене спецсъдът и спецпрокуратурата да бъдат закрити