НОВИНИ

Затоплянето ще продължи и в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
12:36, 15.02.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Времето
Слушай новината

В широки граници са температурите тази сутрин – минус 5° в Стара Загора, минус 2° в София, около нулата в Бургас и Варна и 4° на нос Калиакра.

Максималните температури днес ще бъдат с 4 - 5° по-високи в сравнение с вчера, между 9° и 15°. След мъгливото начало на деня в някои райони, в следобедните часове в цялата страна ще бъде слънчево.

Още през нощта облачността ще започне да се увеличава и утре ще бъде значителна, а до обяд в низините и котловините в Южна България отново ще има мъгли. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните ще се повишат още спрямо днес, и ще са от 11° до 16°, по-ниски в районите с по-трайни мъгли – между 7° и 10°. На отделни места в Западна България ще превали дъжд, в планините – сняг. Ще духа слаб, в източните райони – умерен югозападен вятър.

И по Черноморието облачността ще е значителна, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Облачно ще е и в планините, но само на отделни места, главно в масивите в Западна България ще превали дъжд, над около 1500 метра – сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад - югозапад. Максималните температури в курортите ще са от 0 градуса на Алеко до около 8 градуса в Боровец и Пампорово.

На Балканите повече облаци ще има в западната част от полуострова, където ще има валежи от дъжд, по-интензивни и придружени от гръмотевици в Южна Гърция и Албания.

Значителни валежи се очакват утре на Британските острови, Нидерландия, Белгия, Дания, Северна Германия и Северозападна Полша. Много ветровито ще бъде в Ирландия и южната половина от Великобритания. Причината – обширен атлантически циклон, наречен Дъдли, който със своята периферия ще засегне в петък и Балканите.

У нас в четвъртък в по-голямата част от страната, отново ще бъде слънчево. В петък ще бъде ветровито, на места с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1500 метра. През почивните дни ще преобладава слънчево време с повече облаци, но почти без валежи в неделя. Температурите ще останат по-високи от обичайните за това време от годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС няма никакви притеснения относно т.нар. "златни паспорти"
ДПС няма никакви притеснения относно т.нар. "златни паспорти"
Цените на имотите растат, лихвите остават ниски
Цените на имотите растат, лихвите остават ниски