НОВИНИ

Затварят кина и музеи във Варна

отличени български творци особени заслуги българската държава нацията
bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 11.03.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Кината, музеите и галериите във Варна ще бъдат затворени от полунощ. Това реши на днешното си заседание Областният кризисен щаб.

Мярката се налага заради увеличения брой на доказаните случаи с COVID-19, които за последните 14 дни достигнаха 321 на 100 000 души.

Забранява се провеждането на сценични прояви, концерти, заниманията в читалища, занятия от творческото и музикалното изкуство. Забраната важи до 26 март.

Учениците от 5-и клас остават в присъствена форма на обучение, защото по закон децата до 11 години нямат право да стоят сами вкъщи, казаха от Областния кризисен щаб.

Оттам успокоиха, че всички родители, които искат децата им да минат в онлайн форма на обучение, могат да заявят това пред директорите на учебните заведения.

Засилват се проверките на контролните органи в търговски центрове, заведения, магазини, фитнеси, салони за красота, обществения транспорт. На този етап не е необходимо да се налага мярка за задължително носене на маски на открито.

Към 9.00 часа днес във Варна има 122 свободни легла за лечение на COVID-19, разкрити са 421 легла за интензивно и неинтензивно лечение, каза директорът на РЗИ д-р Дочка Михайлова.

Тя допълни, че партида с ваксини на "Астра Зенека", част от която притесни австрийските власти и я спряха за употреба, е получена във Варна и региона още през февруари. Ваксината е поставена на граждани и до момента не са получени никакви оплаквания.

Автор: Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
93 нови случая на COVID-19 в Дупница от началото на март
93 нови случая на COVID-19 в Дупница от началото на март
Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината на "Джонсън и Джонсън"
Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината на "Джонсън и Джонсън"