НОВИНИ

Затвор и глоба за мъж от Попово, три пъти нарушил карантината

bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 02.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Затвор за нарушена карантина. 26-годишен мъж от Попово беше осъден ефективно на 3 месеца затвор и 10 000 лева глоба, защото три пъти бил хванат да нарушава мерките за превенция срещу коронавирус.

Според информацията, с която БНТ разполага към момента, 26-годишният Хюнай се е завърнал от Белгия на 14 април тази година. На граничния пункт "Дунав мост" му е връчено предписание от РЗИ в Русе за задължителната 14-дневна карантина.

Той е посочил, че ще бъде в изолация на постоянния си адрес в Попово. При проверка още същия ден, часове след влизането му в България, от полицейски служители обаче той не е открит там, а в магазин, където му е връчен предупредителен протокол. Последвали още две проверки и той отново не е открит на адреса, което е предизвикало образуването на досъдебно производство срещу него и така Хюнай е предаден на съд.

Оказало се е, че 26-годишният мъж е осъждан многократно и дори три пъти е лежал в затвора. Важно е да се отбележи, че присъдата на Районния съд в Попово е била произнесена при условията на задочното производство, тъй като подсъдимият продължава да не може да бъде открит на своя домашен адрес. Съдебният акт подлежи на протест и обжалване пред Търговищкия окръжен съд в законния 15-дневен срок.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийската опера открива сезона в юбилейната си година
Софийската опера открива сезона в юбилейната си година
Рафаел Надал също е в четвърти кръг на "Ролан Гарос"
Рафаел Надал също е в четвърти кръг на "Ролан Гарос"