НОВИНИ

Диян Стаматов: Децата със симптоми се спират още на входа на училището

bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 02.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Диян Стаматов заяви в студиото на "Още от деня", че поради недоволството на родители ползването на изолатор е отменено. Сега децата с грипоподобни симптоми не се допускат до класните стаи, изчакват в медицинския кабинет, докато бъдат прибрани от родителите им.

Директорът на софийското 119-о училище коментира ситуацията в учебното заведение, където преди три дни ученик се оказа с положителен резултат за COVID-19. Поради тази причина един клас в момента е под карантина и е на дистанционно обучение. Това засега не създава проблеми в учебния процес, програмата се изпълнява в нейната цялост.

Стаматов обърна внимание на родителите, които забележат симптоми на грип или настинка у децата си, да не ги водят на училище като уведомяват за това преподавателите. Така отсъствията им ще бъдат извинени. Засега такова отсъствие е възможно в рамките на 3 дни. Мнозинството директори обаче, по думите на Стаматов, настояват този срок да се увеличи поне до 10-15 дни, за да не се създава риск от зараза за учениците и учителите.

На този етап не е нужно да се представя PCR тест при завръщане на дете в училище, каза Стаматов в отговор на зрителски въпрос. "Това е ангажимент на личния лекар и на семейството. Те са хората, които да преценят какво е състоянието и дали е необходимо да се правят PCR тестове", допълни той.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три пожара горяха в Хасковска област следобед
Три пожара горяха в Хасковска област следобед
Армения е готова да преговаря чрез посредници за Нагорни Карабах
Армения е готова да преговаря чрез посредници за Нагорни Карабах