НОВИНИ

Затвориха два търговски обекта в София, отворили въпреки забраната

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:18, 12.04.2020
12057
Чете се за: 00:46 мин.
Бизнес

От днес е в сила заповедта на здравния министър, която задължава гражданите да носят маски в закрити или открити обществени места. Пак със заповед на министър Ананиев днес са затворени пазари и цветни борси. От Столичното РЗИ проверяват - как се спазват новите по-строги мерки за безопасност.

Засега като че ли мерките постигат очаквания ефект. Цветната борса на пазара "Димитър Петков" е затворена. Там екипът на "По света и у нас" завари екип на столичното РЗИ и начело на директора му бяха затворили един обект на пазара. Д-р Данчо Пенчев сподели своите впечатления дали хората спазват от днес наложената задължителност на носене на маски.

Д-р Данчо Пенчев - директор на Столичното РЗИ: На цветната борса под пазара Димитър Петков един обект работи и той току-що беше санкциониран.

БНТ: С каква сума?

Д-р Данчо Пенчев - директор на Столичното РЗИ: Ако е физическо лице от 300 до 500 лева, а на юридическо - до 1500 лв. Екипите на РЗИ са по всички пазари и извършват проверка. Много хора носят маски. Там където нямат, ние помагаме.

Сергиите на Женския пазар за плодове и зеленчуци също са празни. Но и тук от РЗИ откриха един открит магазин за цветя. Собственичката на магазина твърди, че не е знаела за заповедта.

Все пак по-голямата част от хората слагат маски, но естествено има и такива, които нарушават правилата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Католическата общност в Пловдив празнува Великден, храмовете са затворени
Католическата общност в Пловдив празнува Великден, храмовете са затворени
 Започна масовото тестване на хората в Банско
Започна масовото тестване на хората в Банско