НОВИНИ

Затягат мерките срещу вандали в градския парк на Петрич

bnt avatar logo
от БНТ
07:28, 19.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Нов пропускателен режим влиза в сила от днес в градския парк на Петрич. Причината е зачестилите напоследък вандалски прояви в зоната за отдих на южния град. Монтиране на допълнителни видеокамери и забрана за посещение от 23.00 до 06.00 ч. са само част от мерките срещу посегателството върху общинска собственост.

Такъв парк в близките 40 години в града не е имало, а съоръженията тук - т.нар. роупленд, както и стена за катерене няма в цяла Югозападна България, които се използват напълно безплатно от всеки желаещ. Проблемите в парка обаче започват още със самото му отваряне през октомври миналата година.

Инж. Катя Стоянова, която е старши експерт в дирекция "Строителство, техническа инфраструктура и благоустройство", обясни, че от началото е имало различни разрушения и вандалщина спрямо детските съоръжения.

"Най-новото съоръжение, което само преди седмица монтирахме, вече е обект на вандалщина. За съжаление голяма част от хората все още не са успели да го видят, децата да се порадват, а вече имаме сериозни нарушения на цялата конструкция", каза още инж. Стоянова.

Констатацията на фирмата производител е, че съоръжението трябва да бъде демонтирано, за да бъде вкарано отново в завод, и да бъде пуснато за игра може би след около месец и половина.

За да могат да се порадват децата още малко през лятото, съоръжението е укрепено на място. То е обезопасено по отношение на здравина и сигурност.

Репортер: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Ива Христова: До месец, месец и половина "Делта" вариантът ще доминира у нас
Проф. Ива Христова: До месец, месец и половина "Делта" вариантът ще доминира у нас
Разследване: Журналисти и политици са следени през телефоните си
Разследване: Журналисти и политици са следени през телефоните си