НОВИНИ

Зеленият транспорт ще бъде водещ приоритет на новия министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков

зеленият транспорт водещ приоритет новия министър транспорта съобщенията георги гвоздейков
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 06.06.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на управлението от досегашния ръководител на институцията Христо Алексиев. Работата по плана за оздравяване на „Български пощи“ ЕАД и изпълнението на Проектите по плана за възстановяване и устойчивост са другите важни задачи пред новия екип. Георги Гвоздейков подчерта, че е важно бързо да бъдат решени въпросите с обжалваните поръчки за доставка на нов подвижен състав за железопътния транспорт. „Това, което е направено, ще бъде продължено и надградено. Най-важното е максимално бързо да покажем резултати, които са важни за хората“, коментира той.

Досегашният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че за него също е важно да продължи работата по оздравяване на Български пощи, изпълнението на проектите по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, Плана за възстановяване и устойчивост, както и спешната медицинска помощ по въздух.

„Имаме отлична възможност за геополитическо позициониране в региона“, добави Христо Алексиев. В тази връзка стартирахме редица проекти, както и активизирахме работата по Средния коридор за транспортни доставки между Азия и Европа, каза още той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Денчева се класира за осминафиналите на двойки на „Ролан Гарос“ за девойки
Росица Денчева се класира за осминафиналите на двойки на „Ролан Гарос“ за девойки
Силно земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния, усетено и в Белград
Силно земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния, усетено и в Белград