НОВИНИ

Жълт и оранжев код за гръмотевични бури, градушки и проливни валежи

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 25.07.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Със слаб до умерен вятър от запад-северозапад ще прониква по-хладен въздух и максималните температурите ще бъдат между 27° и 32°, в София - 27°, в Североизточна България - около 25°.

Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни, валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. През деня в западните райони облачността ще намалее и ще преобладава слънчево време.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, на места интензивни, валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 27° до 30°. Температурата на морската вода е 28 - 29°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18°, на 2000 м - около 15°.

В петък в Западна България ще бъде предимно слънчево. В Източна ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще е от север-северозапад в източните райони - умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

В събота вятърът ще отслабне. Ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност над Източна България, където все още на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Дневните температури ще започнат да се повишават.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, а затоплянето ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битката за Белия дом: Тръмп насочи фокуса си към Камала Харис
Битката за Белия дом: Тръмп насочи фокуса си към Камала Харис
Вадим Скрипченко: Не бяхме изненадани от подхода на Лудогорец
Вадим Скрипченко: Не бяхме изненадани от подхода на Лудогорец