НОВИНИ

Жълт код за горещини в цялата страна, има опасност от пожари

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 15.07.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден ден с опасно високи температури предстои - предупреждение от първа степен, код жълто, остава в сила и днес, вече на територията на цялата страна. А горещото, в повечето райони и сухо време, отново повишава опасността от възникване на пожари.

След 37° вчера в Сандански и Благоевград, очакванията са днес максималните температури на места да достигнат 38°. Ще преобладава слънчево време, но в крайните западни райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми, не са изключени и градушки.

Предимно слънчево и горещо ще се задържи и утре в по-голямата част от страната, но около и след обяд, вече на повече места в западните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има временно интензивни валежи от дъжд и гръмотевици, остава повишена опасността и от градушки. Жълт код е в сила в областите Перник, Благоевград и Кюстендил.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 32° и 37°, по-ниски по Черноморието около 29 - 31°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен югоизточен, вятър.

У нас през почивните дни и в началото на новата седмица времето ще е слънчево и горещо. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в събота в крайните западни райони ще има изолирани краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, а в неделя и понеделник на повече места ще превали и прегърми. Ще има условия и за градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глазгоу Рейнджърс, Йънг Бойс и Динамо (Загреб) дебнат Лудогорец в третия кръг на ШЛ
Глазгоу Рейнджърс, Йънг Бойс и Динамо (Загреб) дебнат Лудогорец в третия кръг на ШЛ
Още един клуб от Лига 1 иска Антов
Още един клуб от Лига 1 иска Антов