НОВИНИ

Жълт код за гръмотевици и валежи в югозападните планински райони

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 10.06.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Времето
Слушай новината

Днес над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места ще са значителни по количество. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 21 - 22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Над останалите райони ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, преди обяд по билата от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.

И в неделя в Източна България ще бъде предимно слънчево. Над Западна и Централна ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и условия за градушки. В по-голямата част от страната дневните температури ще достигат, в отделни райони и ще надхвърлят, 30°.

В понеделник на много места, главно в северозападната половина от страната, във вторник и на изток, ще има валежи с гръмотевични бури и градушки. По-висока вероятност за значителни количества и интензивни явления има в Западна и Централна България, както и в отделни североизточни райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
52 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие
52 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие
Якоб Ингербритсен подобри световния рекорд в бягането на две мили
Якоб Ингербритсен подобри световния рекорд в бягането на две мили