НОВИНИ

Жълт код за проливни валежи в 8 области от страната

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 18.04.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за значителни количества валежи е обявено днес в осем области, но ще вали в почти цялата страна, а на места ще има и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса, в София около 14°.

През нощта ще продължи да вали, по-интензивно в централните части на Северна България и в североизточните райони. Минималните температурите утре ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните от 12° до 20°. И през деня ще има райони с превалявания, но вече слаби, а очакванията са до вечерта в по-голямата част от страната валежите временно да спрат.

В планините температурите слабо ще се понижат и границата между сняг и дъжд ще се спусне до надморска височина около 1600 метра. Освен с валежи преди обяд ще бъде и мъгливо. Ще духа умерен вятър с посока от северозапад.

Значителни валежи се очакват утре и почти навсякъде на Балканите, на Апенините, както и в Централна Европа. В останалата част от континента, която остава под влияние на обширен антициклон, ще бъде слънчево, а в Португалия и необичайно топло.

У нас през следващите дни температурите ще останат без съществена промяна. Утре ще има повече слънчеви часове и по-малко валежи, но в петък и събота отново ще вали почти повсеместно, на места интензивно. Очакванията са в неделя да продължи да вали само в Западна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Мюлер: Вярваме, че имаме шанс в реванша срещу Сити
Томас Мюлер: Вярваме, че имаме шанс в реванша срещу Сити
Лудогорец поздрави собственика си и обяви: Най-доброто тепърва предстои
Лудогорец поздрави собственика си и обяви: Най-доброто тепърва предстои