НОВИНИ

Жълт код за силен вятър до края на деня в много райони в страната

bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 30.12.2020
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

За пореден ден у нас ще бъде много ветровито с умерен, в Източна България и северно от планините временно силен югозападен вятър. Поривите на места и днес ще надхвърлят 80 км/ч. До края на деня в много райони остава в сила предупреждение от първа степен, код жълто.

Ще се задържи значително по-топло от обичайното за края на декември с максимални температури между 13° и 18°, отново по-ниски в крайните северозападни райони, където ще бъде тихо и със значителна ниска облачност. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време.

След полунощ от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Ще се задържи ветровито, с умерен, в източните райони и северно от планините временно силен югозападен вятър. Минималните температури ще са от 1°-2° в северозападните райони до 10°-12° по Черноморието.

С преминаването на студен атмосферен фронт след обяд от запад на изток на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максималните температури ще са от около 5° в западните райони, до 14-16° в източните райони.

В планините ще бъде много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще се задържи значителна. Ще превалява дъжд, над 1700 метра - сняг.

Новата година ще започне с предимно слънчево време в по-голямата част от страната. Със стихването на вятъра сутрин на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Въпреки слабото понижение на температурите, ще остане по-топло от обичайното за началото на януари. В неделя облачността бързо ще се увеличи, в югозападните райони още сутринта ще завали дъжд, а до края на деня на места и в останалата част от страната ще превали слабо. В понеделник времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Повишена вероятност да са значителни има в Югозападна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериозни премии в ЦСКА при шампионска титла
Сериозни премии в ЦСКА при шампионска титла
Куман след резила с Ейбар: Битката за титлата се усложни
Куман след резила с Ейбар: Битката за титлата се усложни