НОВИНИ

Жан-Кристоф Ролан: Световното по гребане до 23 години е нов голям успех за Пловдив

жан кристоф ролан световното гребане години нов голям успех пловдив
Снимка: БТА / Sport PR Events
bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 25.07.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан похвали Пловдив и българския организационен комитет за провеждането на световно първенство, на което състезателите са имали максимално добри условия да покажат най-добрите си резултати.

"Нов голям успех за Пловдив и световното първенство. Много сме доволни от това издание на световното първенство до 23 години в Пловдив - огромен успех, великолепен български организационен комитет и съм сигурен, че състезателите са били в състояние да се представят на най-високото си възможно ниво. Точно това е основна наша цел в Международната федерация, и тук, в Пловдив, ние имаме всичко, за да изпълним тази цел - отлични съоръжения, отлична среда. И затова съм щастлив да кажа, че Пловдив отбеляза пореден голям успех", каза Ролан.

Шефът на световното гребане изрази надежда, че ще види напредък и по реализацията на успоредния канал за връщане и загряване на лодките, което ще направи фантастичната гребна база в Пловдив още по-добра и на най-високото възможно ниво.

"Очаквам с нетърпение да видя напредък относно втория, успореден канал в Пловдив, защото вие имате фантастично съоръжение. Такъв канал за връщане и загряване на лодките ще направи нещата още по-добри. Съоръжението ви ще стане наистина на най-високото възможно ниво. Да, това наистина е дългогодишен проект. Първоначално беше планирано да е готов за световното първенство през 2018 година. Продължавам да се надявам, че в името на бъдещето, в името на България и в името на Пловдив този проект ще се реализира", заяви още Жан-Кристоф Ролан.

Той похвали атлетите, участвали на шампионата в Пловдив, и прогнозира, че част от тях ще бъдат и участници, а може би и сред медалистите на предстоящите олимпийски игри.

"Видяхме следващото поколение. Някои от тези състезатели ще бъдат в Париж и в Лос Анджелис през 2028 година. Пожелавам им да се представят добре. Да бъдат на световното първенство в Пловдив, беше огромен опит за тях - този шампионат е голяма стъпка в тяхната спортна кариера", добави президентът на Международната федерация по гребане.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски обяви второто си лятно ново попълнение (Видео)
Левски обяви второто си лятно ново попълнение (Видео)
Пьотр Нестеров се класира за втория кръг на турнир по тенис в Румъния
Пьотр Нестеров се класира за втория кръг на турнир по тенис в Румъния