НОВИНИ

Желко Копич е оптимист за бъдещето на Ботев Пловдив

Желко Копич
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 10.11.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Ботев Пловдив Желко Копич е оптимист за бъдещето на отбора и се надява да прибавят още една победа преди зимната пауза.

Преди да дойде в Ботев Пловдив Желко бе начело на хърватския гранд Динамо Загреб. Именно там той записа едни от най-големите си успехи в треньорската си кариера.

"Моментът не бе лесен за Ботев, но приех предизвикателството. С щаба, който работя, успяхме да се справим добре. От чисто психологическа гледна точка имахме голям проблем в началото на първенството. Започнахме да подобряваме всеки един аспект. Мисля, че резултатите го показват", сподели той в интервю за БНТ.

До момента хърватския специалист има 7 победи, 1 равенство и 6 загуби, но е уверен, че напредъкът на отбора тепърва ще се прояви. Затова има и послание към феновете.

"Щаба и всички играчи работим усилено ежедневно. Даваме всичко от себе си, за да ги направим щастливи и да качим Ботев по-високо в таблицата този сезон. Ботев практикува атакуващ комбинативен футбол, който създава много голови положения. Приоритет е да се развиват млади играчи. Ще започнем да гоним и тези цели", допълни той.

За предстоящото световно първенство и участието на неговата страна, той сподели, че вдигнатата летва с второто място в Русия, изправя хърватите пред трудната задача да запазят доброто си представяне. Той вярва, че отборът притежава нужните футболисти, които играят в големи европейски грандове.

Стадионът на Ботев Пловдив ще струва 53 млн. лева, но Община Пловдив няма средствата за завършването му. Това обяви кметът на града Здравко Димитров на заседания на общинския съвет днес.

Автори: Мария Павлова-Кръстева и Стоян Станчев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокирани от урагана Никол: Репортер на БНТ два дни не може да излети към дома заедно с десетки пътници (Видео)
Блокирани от урагана Никол: Репортер на БНТ два дни не може да излети към дома заедно с десетки пътници (Видео)
Хората от наводнените карловски села ще получат по 5 кубика дърва преди зимата
Хората от наводнените карловски села ще получат по 5 кубика дърва преди зимата