НОВИНИ

Жена е с изгаряния по краката заради калъф на мобилен телефон

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 27.02.2023
5494
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

На жена от Пловдив ще се наложи да лекува три месеца изгаряния на краката си след инцидент с калъф на мобилен телефон. В него се съдържа гел с брокат, който най-вероятно е изтекъл върху краката на жената. Комисията за защита на потребителите започна проверка по случая, за да бъде установено какво съдържа течността.

Дияна все още не може да повярва, че толкова разпространен аксесоар може да стане причина да влезе в болница с изгаряния. Подозрителната течност се съдържа в двоен гръб на калъфа и в нея се движат различни блестящи частици.

"Бях седнала на една пейка и си бях оставила телефона така, тъй като чаках телефонно обаждане, при което не ми звънна телефонът, тръгнах да се прибирам и когато станах от пейката усетих много странна болка между изгаряния и бодежи".

Впоследствие разбира, че не батерията на телефона тече, а калъфът и търси помощ в Спешното. Приета е в болница, където все още не могат да кажат какво е имало в прозрачния гел на калъфа. Подобни аксесоари се продават без допълнителна информация за произхода и употребата им, разказва Дияна.

"Затова сега ще отида и до други магазини, да видим те как ще ми ги продадат. Абсолютно никакви калъфчета, абсолютно никаква информация от къде идва, дали има някакъв срок, който е за, примерно, най-добър до еди-колко си време ползване или нещо такова".

Подобен на нейния калъф тя вече е купила и предостави в Комисията за защита на потребителите в Пловдив. Обезпокоена е, че подобен гел с брокат се използва и за детски тефтери.

"По принцип в закона е едномесечен срокът от подаване на жалбата, сега обаче в случая когато вече може да се наложи удължаване, тъй като може да се изискат още документи, може да се изисква още информация... до два месеца може", коментира Соня Ореоли от Комисия за защита на потребителите.

Сега пловдивчанката ще лекува изгарянията поне три месеца.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минимален успех на Черно море (Варна) над Пирин (Благоевград)
Минимален успех на Черно море (Варна) над Пирин (Благоевград)
Тихомир Безлов за мигрантите: Българската част от организацията е на ниско ниво
Тихомир Безлов за мигрантите: Българската част от организацията е на ниско ниво