НОВИНИ

Георги Свиленски: Кандидатите в листите са на 100% предложение на общинските организации

bnt avatar logo
от БНТ
19:05, 27.02.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

БСП обяви листите си за предстоящите предсрочни избори. "Има няколко нови водачи, но да не забравяме, че това са петите избори в рамките само на две години и ние винаги правим много точен и много прецизен подбор на нашите кандидати", заяви в "Още от деня" Георги Свиленски, член на Националния съвет на БСП.

Основното в платформата, която представят, е и това, което вълнува българските граждани - цените, доходите, овладяването на инфлацията, отстояването на мира както по света, така и в България, децата, семейството.

"Кандидатите в листите са на 100% предложение на общинските организации, а Националният съвет само определя водачите и те не участват в подреждането на листите на всички кандидати", подчерта Свиленски.

Той категорично отрече да има напрежение в БСП и посочи, че има важност на правилото, че мнозинството взема решение, а малцинството, което не е съгласно, си казва мнението и след това изпълнява решението.

"Никой не е изключен от БСП за друго мнение, а тези 14 човека бяха изключени заради поведението, което имаха на конгреса - окупиране на трибуна, хулиганско поведение, неприсъщо за нашата партия", заяви Георги Свиленски.

БСП започва подготовката за референдум против джендър образованието в училище до 18 години. Темата е била повдигната на конгреса и там е взето решението.

"Откъде идва заплахата - от пълзящото настъпване на тази джендър идеология в Европа и в България", каза Георги Свиленски, като пример посочи филми като "Чуден свят" по кината у нас и филми на "Берлинале".

Какво още каза той вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тихомир Безлов за мигрантите: Българската част от организацията е на ниско ниво
Тихомир Безлов за мигрантите: Българската част от организацията е на ниско ниво
Пакистанец е управлявал катастрофиралия на "Тракия" бус с мигранти
Пакистанец е управлявал катастрофиралия на "Тракия" бус с мигранти