НОВИНИ

Прокуратурата: Собственикът на катастрофиралия бус с мигранти е с адресна регистрация в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
17:41, 27.02.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Наш екип тръгна по следите на собственика на буса, превозвал нелегални мигранти. По информация на прокуратурата мъжът е с адресна регистрация в Благоевград.

Противоречива е информацията кой точно е собственикът на микробуса убиец. По всяка вероятност става въпрос за сложна схема на прехвърляне на буса, който катастрофира на АМ "Тракия" край Чирпан.

Това, което ние успяхме да разберем е, че собственик е бил мъж с адресна регистрация в благоевградския квартал "Грамада". На адреса обаче не открихме никой, а съседи казаха, че там повече от 10 години не живеят хора.

Споменаха още, че преди време е имало мъж, който живеел там под наем, често бил търсен от полиция и съдия-изпълнители. Той обаче от години не е стъпвал на адреса.

По-рано днес и името на друг мъж беше замесено като евентуален собственик на микробуса, катастрофирал препълнен с мигранти на магистрала "Тракия". По време на брифинга на прокуратурата в Стара Загора, беше съобщено, че става дума за мъж с инициали М.З. Намерихме мъжа, който е от Сандански и отрича някога да е бил собственик на подобно превозно средство. Той предполага, че може без да знае да е станал негов притежател, като е попаднал в измамна схема.

"Аз такова превозно средство нямам, не съм имал. Ако някой се е сдобил с мои документи и е направил такова нещо, това е сериозно престъпление. Аз нямам нищо общо с тази работа. Аз нямам, не съм се подписал никъде, нямам такова превозно средство. Имам други превозни средства, такова точно нямам. Знам много добре какво се случва, нямам общо с тази работа", заяви Милко Златков.

Автор: Станислава Христова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влюбени двойки от Варна "заключват" любовта си на пешеходен надлез
Влюбени двойки от Варна "заключват" любовта си на пешеходен надлез
Заловиха лек автомобил с мигранти на Подбалканския път
Заловиха лек автомобил с мигранти на Подбалканския път