НОВИНИ

БСП нареди листите за изборите. Корнелия Нинова ще е водач в Благоевград и 25 МИР-София

Николай Минков
от Николай Минков
17:17, 24.02.2023 (обновена)
Чете се за: 05:00 мин.
Политика
Слушай новината

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще бъде водач на две листи, в Благоевград и в 25 столичен МИР, реши Националният съвет на социалистите.

В битката за столицата влизат Христо Проданов, който оглавява листата в 23 МИР-София, Георги Свиленски, който е начело в 24 МИР-София, а Иван Ченчев ще води листата за София област.

Организационният секретар Борислав Гуцанов оглавява две листи във Варна и Търговище. Кристиян Вигенин ще се бори за гласовете във Велико Търново и Ямбол. Пловдив е поверен на Иван Петков-Бебето, а Бургас на икономиста Петър Кънев.

Финансовият експерт проф. Румен Гечев е начело в Плевен. Медик ще води битката за Смолен в лицето на проф. д-р Георги Михайлов. Драгомир Стойнев ще бъде начело в Габрово, а в Русе Иван Иванов.

Вижте пълния списък на водачите на листи от коалиция "БСП за България":

Бургас - Петър Кънев
Варна - Борислав Гуцанов
Велико Търново - Кристиан Вигенин
Видин - Филип Попов
Враца - Атанас Зафиров
Габрово - Драгомир Стойнев
Добрич - Мая Димитрова
Кърджали - проф. Жени Стайкова
Кюстендил - Бойко Клечков
Ловеч - Ирена Анастасова
Монтана - Стоян Мирчев
Пазарджик - Драгомир Стойнев
Перник - Борис Цветков
Плевен - проф. Румен Гечев
Пловдив - Иван Петков-Бебето
Пловдив област - Манол Генов
Разград - Наско Анастасов
Русе - Иван Иванов
Силистра - Иво Боянов Атанасов
Сливен - Деян Дечев
Смолян - проф. Георги Михайлов
23-и МИР София - Христо Проданов
24-и МИР София - Георги Свиленски
25-и МИР София - Корнелия Нинова
София област - Иван Ченчев
Стара Загора - Георги Гьоков
Търговище - Борислав Гуцанов
Хасково - Атанас Зафиров
Шумен - Иван Иванов
Ямбол - Кристиан Вигенин

Без напрежение са подредени листите днес и определени водачите с огромно мнозинство, стана ясно на пресконференцията на БСП. Приета е предизборната платформа, озаглавена: "Мир, благоденствие, солидарност и прогрес".

"За нас политиките са най-важното в тази кампания", каза Нинова.

Нинова посочи, че има обновление в листите. Професионалисти в своите сфери, които в НС да отстояват политиките. Нямало е спор при номинациите. Търсено е съчетание между професионализъм, опит, професионализъм и младост. Спор е имало само за водача на листата във Вълико Търново, където листата се оглави от Вигенин.

Според Нинова след изборите трябва кабинет, подкрепен от ясно мнозинство. "Дай, Боже ще положим усилия след изборите да има правителство", каза още лидерът на БСП.

Борислав Гуцанов посочи, че БСП е в добра кондиция. "Няма да позволим отново да откраднат постиженията на БСП като на предишните избори", каза той. Посочи, че посланията на БСП са най-необходимото за обществото. Най- важното за БСП е мирът, зави още Гуцанов.

"Аз съм си бил винаги в БСП и ако някой си мисли, че съм бил на Северния полюс и ме посрещат с "добре дошъл" си е техен проблем. Отиваме на избори. Има 2 задачи БСП. Първата е да съхраним партията, защото много се разбутахме и с тези конгреси, и с тези конфликти. И втората е, ако можем да вземем максимума, ако е останал някакъв максимум от това, което може да вземе БСП на тези избори", каза Калоян Паргов.

"Очаквам различни водачи, които да дадат възможност на БСП да излезе от непрестижното пето място и да се борим за по-висок резултат. Различни водачи. Няма как с едни и същи хора да постигаш различни цели. Надявам се най-после "Позитано" да се съобрази с местните структури. Винаги заявява, че местните структури са много важни и че ще бъдат съобразени техните решение с ръководството. Ще видим на този Национален съвет какво решение ще вземе", каза Весела Лечева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилиян Петров за процесите в българския футбол - ексклузивно в "Арена Спорт"
Стилиян Петров за процесите в българския футбол - ексклузивно в "Арена Спорт"
10 години от интронизацията на патриарх Неофит: Какво се случи през годините?
10 години от интронизацията на патриарх Неофит: Какво се случи през годините?