НОВИНИ

Дете получи изгаряния след като пи бутилиран сок в "Златни пясъци"

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 27.02.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

8-годишно момиченце е получило вътрешни изгаряния, след като е пило бутилиран плодов сок в хотел в курорта "Златни пясъци". Детето е лекувано в интензивното отделение на Университетската болница "Света Марина" във Варна. Изписано е преди дни в добро състояние.

Инцидентът е станал на 11 февруари. Детето е пило бутилиран плодов сок, след секунди усетило остро парене и болки в гърлото. От устата на 8-годишното момиченце започнала да излиза пяна. По спешност детето е било настанено в болница "Света Марина".

Заради изгарянията на хранопровода детето е лекувано там близо две седмици. Изписано е на 23 февруари. Подадени са сигнали в полицията, в Агенцията за безопасност на храните и прокуратурата.

"Назначена е химическа експертиза, която все още не е изготвена. Целта е да се установи какво точно вещество е имало в тези сокове. Всички сокчета от този вид, които са били налични в хотела към онзи момент, са предадени на органите на разследването. Сигнализирана е и ОДБХ-Варна и би трябвало да си извършат собствена проверка за партидата, за наличните количества в търговската мрежа", заяви Станислава Бакалова – говорител на Районна прокуратура - Варна.

По случая се води разследване. Образувано е наказателно производство за съдържание на опасни вещества в храни и напитки.

Вижте прякото включване на Нора Бочева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пациентите с редки неврологични заболявания са се увеличили с 5%
Пациентите с редки неврологични заболявания са се увеличили с 5%
Камерън Нори победи Карлос Алкарас и триумфира с титлата в Рио де Жанейро
Камерън Нори победи Карлос Алкарас и триумфира с титлата в Рио де Жанейро