НОВИНИ

"Всичко навсякъде наведнъж" е големият победител на наградите на Гилдията на актьорите

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:16, 27.02.2023 (обновена)
Чете се за: 03:12 мин.
По света
Слушай новината

"Всичко навсякъде наведнъж" получи голямата награда за най-добър актьорски състав на Гилдията на актьорите на церемония в Лос Анджелис. Така филмът затвърди позицията си на фаворит за "Оскари"-ите. Наградите се смятат за сериозен индикатор за успех, тъй като членовете на актьорската гилдия са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

"Всичко навсякъде наведнъж" е големият победител на церемонията в Лос Анджелис, а "Баншите от Инишерин" е големият губещ, след като не успя да вземе награда, въпреки че имаше равен брой номинации. Лентата, която съчетава няколко жанра като комедия на абсурда, научна фантастика, екшън и фентъзи, беше отличена за най-добър актьорски състав. Звездите се качиха заедно на сцената, за да благодарят.

"Толкова много оценяваме вашата подкрепа за този прекрасен момент, този прекрасен филм и цялата ви любов и подкрепа", каза Джейми Лий Къртис, актриса.

Звездите Мишел Йео, Ки Хи Куан и Джейми Лий Къртис грабнаха статуетки за индивидуалните си изпълнения. Йео, която спечели наградата за най-добра актриса, каза, че се е съревновавала с титани в своята категория. Сред тях е самата Кейт Бланшет.

"Благодаря, благодаря, благодаря! Тази награда не е само за мен, а за всяко малко момиче, което прилича на мен. Тук сме, защото обичаме това, което правим и никога няма да спрем, защото наистина го обожаваме", каза Мишел Йео, актриса.

Ки Хи Куан е първият азиатски актьор с такава награда:

"Моментът наистина е емоционален. Наскоро казах, че ако спечеля тази вечер, ще стана първият азиатски актьор, печел в тази категория. И когато го чух, осъзнах, че този момент настъпи. Той настъпи за всеки, който иска промяна".

Успехът на "Всичко навсякъде наведнъж" е заявка за триумф и на "Оскар"-ите. Филмът се радва и на много голям зрителски интерес - приходите от билети за него в киносалоните са над 107 милиона щатски долара.

Наградата за най-добър актьор във водеща роля спечели Брендън Фрейзър за изпълнението си в "Китът". Актрисата Сали Фийлд получи наградата за цялостен принос. За първи път церемонията беше излъчвана паралелно и в интернет.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 300 състезатели взеха участие в националния шампионат по шотокан карате
Над 300 състезатели взеха участие в националния шампионат по шотокан карате
В българския лагер не са доволни от съдийството в мача с Португалия
В българския лагер не са доволни от съдийството в мача с Португалия