НОВИНИ

Жена от Видин почина, докато чака линейка

bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 23.01.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Общество
Слушай новината

69-годишна жена от Видин почина, докато чака спешна помощ. Близките ѝ твърдят, че линейката пристигнала след 35 минути, което се оказало фатално. От Центъра за спешна медицинска помощ във Видин признават за закъснение, но отричат то да е по вина на екипа.

Малко след 17.00 часа в четвъртък Димитринка излязла от смяна в шивашкото предприятие, защото ѝ прилошало.

Линейката пристигнала след четири позвънявания на телефон 112. Когато пристигнали, лекарите констатирали, че жената е починала.

"Звъннахме на погребална агенция, която беше също до болницата. На третата, четвъртата минута бяха тук. Катафалката пристигна по-бързо, отколкото пристигна Бърза помощ", казва внучката на Димитринка.

От Центъра за спешна медицинска помощ във Видин казаха, че заради срив в компютърната връзка с линия 112 първият сигнал е бил пропуснат.

"Нашата система е била срината, компютърната система поради най-вероятно ветровете, които е имало. Същия ден при нас е имало няколко пъти прекъсване на системата по тия причини. От Монтана са изписали мисията, че имаме мисия обаче поради срива в системата, тя не е излязла на компютъра, тъй като в момента се е рестартирала системата. В 17.12 ч. от Монтана явно са видели, че няма движение по сигнала и звънят на телефона. В 17.15 ч. тръгва екип реанимационен лекар и фелдшер. В 17.24 ч. екипът е бил на място, което е нормално като време, обаче за съжаление факт, че не е работила в момента системата и не е получен в момента сигнала, това е забавило естествено екипа не по негова вина", каза д-р Станислав Поломски, директор на ЦСМП-Видин.

Човешка грешка няма, казват от Спешна помощ. Близки на починалата жена ще търсят истината чрез съда.

Репортер: Анжела Каменова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управителят на болницата в Карлово подкара линейка, за да помогне на блъсната жена
Управителят на болницата в Карлово подкара линейка, за да помогне на блъсната жена
Евертън уволни Франк Лампард
Евертън уволни Франк Лампард