НОВИНИ

Жена загина, а 11 души получиха медицинска помощ след пожара в хотел в София (Обобщение)

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
22:17, 17.09.2022
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Жена загина при пожар в столичен хотел. Огънят е пламнал малко след 6.00 ч. сутринта, а вероятната причина е неизправно зарядно устройство, включено към мобилен телефон, което разследващите са намерили в стаята на жертвата.

Прокуратурата: Водеща версия за пожара в столичния хотел остава неизправно зарядно устройство

Хотелът е бил пълен с чужденци. Общо 11 души, сред които и деца, са преминали през спешните отделения на "Пирогов" и Военномедицинска академия.

Около 6 часа тази сутрин в стая на третия етаж на хотел "Централ" пламва пожар. Задушлив дим събужда гостите .

"Беше много трудно да дишаме. Почти се задушихме. Никога не съм бил по-уплашен за живота си досега. Отворихме вратата, но имаше толкова много дим и не можехме да слезем", разказва Божидар, който наранил ръката си при опит да счупи прозореца.

"Опитахме се да счупим прозореца, но той се оказа много здрав. Затова се скрихме в банята и останахме там. Взехме кърпи и ги намокрихме, за да дишаме през тях", разказва Джавари, гост на хотела от Бразилия.

Бен от Германия е бил настанен на злополучния трети етаж. Той казва, че е чул и гръм.

"Димът идваше от другата страна на етажа. Беше ужасно. Идваше толкова бързо. Беше много шумно и чухме "Бум!". О, беше потресаващо. Чухме го за 2 минути и побегнахме навън и след 5 минути пристигнаха пожарникарите", Бенедикт Федър, гост на хотел от Германия.

"За ликвидирането на пожара са изпратени 6 пожарни екипа, три стълби на пожарната. Към момента, част от третия етаж са негодни за ползване.", заяви комисар Любомир Баров, зам.-директор на Столична дирекция на пожарната.

Загиналата колумбийка е намерена в банята, обясни заместник-градския прокурор Десислава Петрова.

"Огнището на пожара е видимо от контакт, в който е имало включено зарядно за мобилно устройство до легло в стая 303-а. Починала е жена, която е била настанена в съседната стая 302. Трупът е открит в банята на тази стая 302. От състоянието на трупа, вероятна причина за смъртта е интоксикация с газове, което не можем да го потвърдим категорично", обяви Десислава Петрова, заместник-градски прокурор на София.

Първоначалните версии, по които се работи, са евентуално неизгасена цигара и някаква техническа неизправност. Към момента по-вероятно се очертава втората, предвид локализираното зарядно на мястото на възникване на пожара.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Нощта на Ангелите" в Пловдив събира средства за лечението на петима души
"Нощта на Ангелите" в Пловдив събира средства за лечението на петима души
Славия вгорчи дебюта на Николай Киров начело на Берое в Деня на София
Славия вгорчи дебюта на Николай Киров начело на Берое в Деня на София