НОВИНИ

Жените с първа доза "Астра Зенека" у нас са 47 000

различни европейски държави процедират ваксинирането астра зенека
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:15, 13.04.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Жените с поставена първа доза от ваксината на "Астра Зенека" са близо 47 хиляди към 8 април. Към същата дата общият брой поставени дози от същата ваксина е близо 238 хиляди. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването за БГНЕС.

Миналата седмица стана ясно, че националният ваксинационен щаб реши оксфордската ваксина да се прилага с повишено внимание при жени под 60-годишна възраст. Щабът препоръчва ваксината да не се използва при жени в тази възрастова категория, при които има повишен риск от тромбоза.

Вчера министърът на здравеопазването съобщи, че експертните съвети в страната – от имунолози, вирусолози, кардиолози и др. специалисти, ще дадат спешно становище какво да се направи в България с ваксината на "Астра Зенека". Той съобщи, че интересът към тази ваксина е спаднал значително.

Експертните съвети ще трябва да отговарят на два много важни въпроса, посочи още Ангелов – какво трябва да направим с хората, които имат поставена първа игла и какво трябва да направим с хората, които желаят да си поставят ваксината на "Астра Зенека".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия с тестови ваканции: Вместо карантина в къщи - изолация в хотел на морския бряг
Нидерландия с тестови ваканции: Вместо карантина в къщи - изолация в хотел на морския бряг
Обраха детска градина в петричко село
Обраха детска градина в петричко село