НОВИНИ

Женският национален отбор отстъпи на Тайланд в тайбрек във волейболната Лига на нациите

Родните представителки продължават да са на дъното на таблицата, като заемат последното 16-то място с 1 победа и 3 точки.

женският национален отбор отстъпи тайланд тайбрек волейболната лига нациите
Снимка: bgvolleyball.com
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 13.06.2024
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският национален отбор по волейбол на България допусна поредно поражение в Лигата на нациите. Тимът, воден от Лоренцо Мичели, загуби от Тайланд с 3:2 (25:23, 22:25, 25:18, 22:25, 15:10 ) във втория мач от турнира в третата седмица, който се провежда в Хонконг.

Лъвиците демонстрираха желание да се борят, имаха силни изяви на блок, добри моменти на атака, но се пропукаха в най-важните моменти и допуснаха над 30 непредизвикани грешки. Тандемът Петя Баракова – Мария Кривошийска действаше много добре в този мач, а рокадата на Мерилин Николова с Ива Дудова също донякъде даде импулс, но в тайбрека нашите не устояха на напрежението.

Родните представителки отбелязаха неуверен старт и съперничките взеха инициативата. В средата на гейма те водеха с 16:12. Едва тогава момичетата на Лоренцо Мичели се отърсиха от напрежението и се разиграха. Те стопиха пасива си, като изравниха при 23:23. В най-важния момент обаче националките не издържаха. Тайланд проби и записа две поредни точки, като спечели гейма с 25:23.

Втората част започна равностойно до 8:8. За първи път България се откъсна след успешна атака на Александра Съйкова в центъра. От тук насетне лъвиците се взеха в ръце, започнаха да диктуват играта и поддържаха превес. В средата вече те се откъснаха с четири точки, като поведоха с 19:15. До края българките запазиха стабилност, устояха на атаките на противника и спечелиха гейма, като изравниха 1:1.

За съжаление момичетата на Лоренцо Мичели не запазиха това темпо. В третата част Тайланд засили сервиса и поведе ударно с 5:1. Националките се съвзеха и стопиха пасива си до точка при 9:8, като играта продължи с минимален превес за опонента до средата. В този момент отново слабости в българския лагер позволиха на съперника да направи серия и поведе със 19:13. Селекционерът Мичели потърси промяна, като на полето се появи Ива Дудова на поста диагонал, на мястото на Мерелин Николова и Елена Бечева в посрещане, която замени Мари Йорданова. Рокадите доведоха до известен живец, но разликата бе твърде голяма и Тайланд спечели гейма с разлика за 2:1.

Ива Дудова остана на полето в четвъртата част, а развоят тръгна равностойно до 6:6. България показа повече агресия в играта си и поведе с 8:6, а след това увеличи разликата на 13:9. До края лъвиците стопираха всички опити на съперника за обрат и спечелиха гейма, като изравниха 2:2.

Тайбрекът тръгна лошо, а Тайланд поведе със 7:4. Лъвиците отново изригнаха и стопиха пасива си 7:7. За съжаление България изпусна добрия момент, Тайланд проби отново и поведе с 11:8. Мичели прибягна до двойна смята – Маргарита Гунчева и Мерелин Николова, но това не помогна. Това бе преломен момент, българките не успяха да се върнат отново и тайландките спечелиха гейма и мача с крайното 3:2.

Така родните представителки продължават да са на дъното на таблицата, като заемат последното 16-то място с 1 победа и 3 точки.

Тайланд отбеляза трети успех, като заема 12-та позиция със 7 пункта и 3 победи.

В третия си мач от турнира в Хонконг отборът на България излиза срещу силния тим на Бразилия. Двубоят е на 14 юни от 08:30 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синер и Алкарас: От Next Gen шампиони до №1 и №2 в света
Синер и Алкарас: От Next Gen шампиони до №1 и №2 в света
ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро заради нарушения при предоставянето на убежище
ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро заради нарушения при предоставянето на убежище