НОВИНИ

Женският ни национален отбор по волейбол спечели и втората контрола срещу Чехия

женският национален отбор волейбол спечели втората контрола чехия
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 09.08.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският национален отбор на България по волейбол записа втора поредна победа над Чехия в серията от приятелски срещи между двете страни. След 4:0 в първия мач, днес българският състав постигна успех с 3:1 (25:21, 21:25, 28:26, 25:20).

Двубоите, които са част от подготовката за стартиращото другата седмица европейско първенство, се провеждат в столичната зала „Христо Ботев". Първите два бяха закрити за публика и медии, но последният (четвъртък, 10 август) ще бъде със свободен вход, информира официалният сайт на Българска федерация по волейбол.

Днес селекционерът Лоренцо Мичели даде шанс на състезателките, които получават по-малко игрово време в официалните мачове. С изключение на последния гейм, мачът бе по-оспорван от първата проверка. България взе първата част с 25:21, а при същия резултат съперникът изравни във втората. В нея българките водеха до средата ѝ, но Чехия направи обрат за 17:18 след грешка на български сервис и успя дори да поведе с 5 точки (19:25). Третият гейм бе най-равностоен и бе точка за точка, който спечелихме след 28:26. В следващата част нашите момичета успяваха да подържат разлика и да затворят срещата след 25:20.

"Постигнахме две победи, но мисля че не това е най-важното. В двата дни пуснахме коренно различни състави. Такъв беше и планът. Дадохме шанс на състезателки, които получават по-малко игрово време. Днес беше тяхното време да се покажат. Доволен съм. – коментира селекционерът Лоренцо Мичели пред официалния сайт на Българска федерация волейбол. - Опитах да направя смени, така че да има време за всички. Щастлив съм, че и при тези промени не загубихме. Във вторник ние играхме добре. Да, ние знаем, че те не бяха на нашето ниво, защото пътуваха и нямаха време дори да тренират. В четвъртък ще е реалната проверка, в която ние ще трябва да натиснем, защото това ще бъде и последната ни проверка преди Европейското първенство", коментира Мичели след срещата.

Двубоят в четвъртък е при свободен вход за зрители. Началото му е 17:00 ч.

"В последния мач ще имаме и атмосфера от трибуните. На първо място искам момичета да се хвърлят здраво на терена. Това е национален отбор – нещо, с което хората се гордеят. За нас е чест да играем и утре трябва да се доказваме пред хората, които са дошли заради отбора и защо сме част от тима на България", заяви още наставникът.

Проверките на България срещу Чехия са последните преди европейското първенство (15 август – 3 септември). Тимът ни е в група с отборите на Хърватия, Босна и Херцеговина, Румъния, Швейцария и домакина Италия.

"Трябва да спечелим тези контроли, за да добием повече увереност. Да победим, за да респектираме. Да покажем борба, защото грешки се правят, всеки прави, но ние трябва да покажем хъс и желание да се борим за всяка точка. Да оставим кръвта си на терена", каза още Мичели.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швеция планира да построи 10 нови ядрени реактора до 2045 г.
Швеция планира да построи 10 нови ядрени реактора до 2045 г.
Спасители помогнаха на 70-годишен турист, паднал под връх Вихрен
Спасители помогнаха на 70-годишен турист, паднал под връх Вихрен