НОВИНИ

Женският ни национален тим по волейбол присъства на официална вечеря в Хонконг

женският национален тим волейбол присъства официална вечеря хонконг
bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 12.06.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският национален отбор на България присъства на официална вечеря преди втория турнир от Лигата на нациите в Хонконг. Домакините организираха бляскава церемония с традиционно меню и множество награди. Отборите бяха приветствани от Уолфрид Сау Кей, президент на волейболната асоциация на Хонконг.

"Събитието се възобновява след четиригодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19. Ще станем свидетели на 16 страхотни срещи от най-високо ниво. Надявам се, че всички волейболни фенове ще се насладят на турнира в Хонконг. Желая на всички успех и приятен престой", каза Уолфрид Сау Кей.

България започва участието си в турнира в сряда с мач срещу Италия от 12.00 ч. На следващия ден се изправяме срещу Канада от 8.30 ч. На 16 юни е мачът ни срещу Китай от 15.30 ч. Завършваме участието си в турнира на 18 юни срещу Нидерландия с мач от 8.30 ч.

"За нас е чест да играем сред най-добрите. Отборът е изцяло подновен, много от състезателките от миналата година ги няма. Голямата ни цел е да останем в Лигата на нациите и догодина. С този млад отбор ще бъде истинско предизвикателство, но ние се стремим към развитието на тима. Целта ни е да се върнем догодина отново в Хонконг, защото тук домакините предоставят страхотни условия, за които им благодаря. Участието ни в турнира е голяма възможност пред нашите състезателки и ще им помогне за тяхното бъдещо развитие", каза треньорът на тима ни Лоренцо Мичели на пресконференция с медиите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още три медала за България спечелиха джудистите ни на Балканиадата за юноши и девойки до 18 години
Още три медала за България спечелиха джудистите ни на Балканиадата за юноши и девойки до 18 години
Пламен Стайков и Рафи Кадир спечелиха рали „Твърдица“
Пламен Стайков и Рафи Кадир спечелиха рали „Твърдица“