НОВИНИ

Жертви и пострадали след наводненията в Турция

Джанан Дурал
от Джанан Дурал , Източник: БГНЕС
16:19, 23.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Петима души загинаха, а 12 са в неизвестност след унищожително наводнение в североизточната част на Турция. Най-тежко е засегнат черноморският окръг Гиресун. Спасителните операции продължават и към този час, на място е и турският вътрешен министър.

Реки от кал там, където до вчера е имало улици. Така осъмна турският град Дерили. Само за час падналите количества дъжд се равняват на средните за целия месец август. Единственото, което можели да направят местните хора, било да чакат дъждът да спре и да се надяват щетите да не са големи.

Бедствието отнема човешки животи, продължава издирването на хората, обявени за изчезнали. През изминалите часове са спасени 153-ма души, попаднали във водния капан. Заради наводнени пътища около 120 села са откъснати от света. Десетки населени места са без ток.

Сюлейман Сойлу, министър на вътрешните работи на Турция: Поетапно се отварят пътища и се пуска електричеството. Правим всичко възможно да помогнем на засегнатите хора.

Турският президент Ердоган изрази съболезнования на близките на загиналите и нареди да бъде впрегната цялата налична сила в държавата за по-бързото преодоляване на бедствието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев: Поклон пред всички българи загинали за идеалите си!
Иван Гешев: Поклон пред всички българи загинали за идеалите си!
Индийски лекари извадиха най-големия тумор в света
Индийски лекари извадиха най-големия тумор в света