НОВИНИ

Жестока агресия: Дете почина след побой от баща на негов съученик в с. Брестак

Според съдебномедицинската експертиза обаче момчето е починало вследствие на заболяване, а не на побоя

bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 30.10.2023
7507
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

11-годишно дете от варненското село Брестак почина дни, след като било бито от бащата на негов съученик. Инцидентът станал след конфликт между двете момчета. Варненската районна прокуратура води разследване. Направената тройна съдебномедицинска експертиза показва, че смъртта на детето не е свързана с побоя.

Миналия вторник 11-годишният Дамян се спречкал със свой съученик и го ударил. Пострадалото дете се оплакало на баща си, а той открил Дамян и го пребил в центъра на село Червенци, където учат двете деца. По-късно пострадалото момче се прибрало в дома си в село Брестак с училищния автобус. След като видели нараняванията, родителите му подали сигнал на телефон 112.

"Каза: "Майко, утрепаха ме от бой". И "Къде се намирам" каза. Лявата му ръка беше счупена в китката. Имаше на главата 3 цицини, устните му тука надути, кръв", каза Ана Христова – майка на Дамян.

"Виждам детето си, то не беше бито, то беше полуубито", каза бащата Слави Асенов.

Пребитото дете е откарано във варненската болница "Св. Анна". Прието е със счупена китка на лявата ръка и е оперирано. Три дни по-късно умира в болницата. Според съдебните експерти е имало тежко заболяване.

"Към днешна дата разполагаме единствено с предварително становище на вещите лица, които са извършили аутопсията, че категорично няма причинно-следствена връзка между побоя, който е бил на 24 и настъпилата на 27 октомври смърт", каза Невена Илиева, районен прокурор на Варна.

От кметството в Червенци, заявиха, че мъжът, пребил Дамян, е напуснал селото заедно със семейството си.

"Те работят в областта на дърводобива и където има сечища, те са там. Досега е нямало проблеми. Нямало е караници между съседи, конфликти", каза Снежина Атанасова, временно изпълняваща длъжността кмет на село Червенци.

Срещу бащата, пребил 11-годишното дете, е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Разследването по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелската армия е освободила своя военнослужеща, взета за заложник от Хамас
Израелската армия е освободила своя военнослужеща, взета за заложник от Хамас
Кирил Десподов бе титуляр при загуба на ПАОК
Кирил Десподов бе титуляр при загуба на ПАОК