НОВИНИ

Жител на Берлин украси квартал с яйца и великденски фигури

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
12:30, 02.04.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Европа
Слушай новината

Католиците се подготвят да отпразнуват Великден в неделя.

За да отбележи празника, но и за да зарадва съседите си един жител на Берлин украсява междублоково пространство в квартала. Декорацията усмихва минувачите и поне за малко ги изваждат от ежедневието.

"Всичко започна преди пет години, само с едно дърво. Забелязахме, че украсата много радва хората. Решихме да разширим обхвата - не само с яйца, но и с великденски фигури", разказа авторът на идеята Дариуш Динарванди.

Сега дърветата са няколко, а освен яйцата на зеленото междублоково пространство "подскачат" зайчета и пасат "агнета". Съседите не само се радват на Дариуш, но и му помагат. Тази година украсяването е започнало в края на март и отнело повече от 5 часа, като в него са участвали 25 души. С най-голямо удоволствие са се включили и деца.

"Сега - заради коронавируса времената са сложни. Искахме да предложим на хората малко удоволствие, причина да се почувстват добре. Да се усмихнат. А специално децата и да се засмеят. Групи от различни градини идват тук", допълни Дариуш.

За всички великденско-цветната градина е огромна радост. Няма по-добро време - след пет месеца зима и повече от година пандемия.

"Чудесно е! В тези турбулентни времена е нещо, което наистина повдига духа и настроението!", сподели Елке Мьохринг, която живее в квартала.

От утре събиранията на открито в късните часове на деня се забраняват, с намален капацитет ще работят детските градини. Поредният опит на властта да се справи с третата коронавирусна вълна. Вечерен час в Германия се налага за първи път от началото на пандемията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ашли Барти - Бианка Андреску е финала в Маями
Ашли Барти - Бианка Андреску е финала в Маями
Казусът с изсечената гора край Варна: Какви са обясненията на инвеститора
Казусът с изсечената гора край Варна: Какви са обясненията на инвеститора