НОВИНИ

Жители на Цалапица протестираха в София, искат справедливост след убийството на Димитър

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:08, 12.08.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

След дни протести в Цалапица, провокирани от жестокото убийство на 24-годишния Димитър Малинов, тази вечер жители на селото се събраха да изразят недоволството си пред Съдебната палата в София.

Около час след началото на протеста хората тръгнаха на шествие и се преместиха пред сградата на МВР. Исканията им остават същите - прозрачно разследване и справедливи наказания за виновните.

Вижте още в прякото включване

Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно - на 27 юли, полицията откри тялото му. На 31 юли за укривателство бяха арестувани двама братя близнаци, а обвиненият за извършител на убийството избяга в Германия и все още се издирва.

Нова акция за събиране на доказателства след убийството в Цалапица

Всестранно, пълно и обективно разследване. Това искат протестиращите, които от Цалапица пристигнаха в София. Те настояват всички отговорни за смъртта на 24-годишния Димитър и за укриването на неговото тяло да си понесат отговорността за това.

Протестиращите не спират да твърдят, че заради бездействието на институциите се е стигнало до бягството извън страната на обвинения за убийството и неизясненото участие в престъплението на двамата братя близнаци.

Вътрешният министър Калин Стоянов вчера увери, че се работи активно по събирането на нови доказателства, включително и по издирването на обвинения за престъплението. По негови думи всички служители, които са бездействали или не са работили както трябва по случая ще понесат своята отговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн, Стилияна Николова, и Ева Брезалиева с контролна тренировка преди световното във Валенсия
Боряна Калейн, Стилияна Николова, и Ева Брезалиева с контролна тренировка преди световното във Валенсия
Петко Христов е подновил тренировки със Специя
Петко Христов е подновил тренировки със Специя