НОВИНИ

Жители на Калофер блокираха подбалканския път заради липса на нормално водоснабдяване

bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 01.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Жителите на Калофер блокираха за кратко подбалканския път София - Бургас заради лошото качество на питейната вода в града и липсата на нормално водоснабдяване. Те дадоха 10-дневен срок на институциите, за да предприемат действия и се заканиха, че ако това не се случи, ще разположат палатков лагер на републиканския път.

Местните хора казаха, че и днес в по-голямата част на Калофер няма нормално налягане на водата и има мирис на тиня.

"Проблемът е огромен, водопровода е стар, некачествен е и всеки ден стават повреди", казва Христо Димитров.

Жителите на Калофер направиха протестно шествие до източната част на града. Там блокираха за около 10 минути подбалканския път София-Бургас. Кметът на Калофер каза, че ако до 10 дни няма решение на проблема, ще преминат в безсрочни протести.

Румен Стоянов - кмет на Калофер: Тези улици, които са ни ги обещали да дойдат и да си ги направят, защото там са най-големите проблеми. Те са четири улици, едната е за другата година. И желаем да се започне веднага процедурата за пречиствателна станция.

Кметът на Карлово каза още, че миналата година е подал искане във ВиК-асоциацията за изграждането на пречиствателна станция за питейна вода в Калофер.

Д-р Емил Кабаиванов - кмет на Карлово: Всяка година ние сменяме, но силите и бюджета не ни стига, мащабна подмяна на цялата мрежа в Калофер.

Кабаиванов увери, че Калофер ще бъде включен във втория интегриран проект на общината, който в момента се подготвя, за да бъдат сменени около 4 км от водопреносната мрежа на града.

Автор: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грийлиш с първа повиквателна за националния отбор на Англия
Грийлиш с първа повиквателна за националния отбор на Англия
ЦСКА-София пусна в продажба новия екип
ЦСКА-София пусна в продажба новия екип