НОВИНИ

Борисов: Предложихме само чернова. ВНС може да промени всичко

Александър Марков
от Александър Марков
10:12, 01.09.2020 (обновена)
Чете се за: 01:34 мин.
У нас

Проектът за нова конституция на ГЕРБ е само чернова и Великото народно събрание може да промени всичко. Това заяви премиерът Бойко Борисов след инспекция на модернизацията на пътя Ботевград-Видин.

Според премиера, през последните дни е станало ясно, че никой не иска нова конституция, а целта е да се състави нов кабинет по типа "Орешарски".

Коментирайки отказа на БСП и ДПС да подкрепят идеята на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова конституция, премиерът заяви, че е станало ясно едно: желанието им за това са били празни приказки.

Бойко Борисов, министър-председател: И вчера станаха ясни много неща - първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. То се е виждало много ясно за какво са ни подкрепяли. За Ф-16, бюджета, данъци. Машата Христо Иванов отиде подплаши Ахмед Доган при Росенец, той се прибра в лоното на БСП и Радев и вече ДПС стана хубава партия. Не знам колегите, те не са и десни, много хитър сценарий изиграха. Отидоха, подплашиха Ахмед Доган, той така между борчетата махаше, прибра се веднага и сега направиха какво? Отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно. Защо?

Борисов обясни, че ГЕРБ предлагат само черновата на проект за нов основен закон.

Бойко Борисов, министър-председател: Така че просто за всички стана ясно, че приказките за ВНС, за нова Конституция са абсолютно били празни приказки, както е било години наред. Защо? Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е просто една чернова Проект, който всяка дума, всеки ред, всеки абзац, ВНС може да промени. Какво се оказа? Че всички са лъгали, искат промени и ВНС.

По думите му, всички са лъгали с определена цел.

Бойко Борисов, министър-председател: А сега искат един насип към Парламента. Защо? За да има пак кабинет тип Орешарски. Това е целта. Още една лъжа падна. Стана ясно за всички - кои са сценаристите, какъв е сценарият - олигархия, Божков, Радев и всички останали.

Борисов е убеден, че ГЕРБ ще събере 120 гласа за решението за внасяне на проекта на нова конституция.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще съберем. Просто вижте - отново стана ясно. Почват да умуват какъв бил проектът на новата конституция. Целта е ясна - какъвто и да е проектът, Великото народно събрание може да промени абсолютно всичко в нея. От първата до последната страница. Това беше нужно, за да покажем воля политическа има ли за рестарт. После може да стане това, което казват БСП, ДПС и всички, които са във ВНС, Слави Трифонов, защо не искат? Защото са лъгали.

Борисов отрече да сформира коалиция с формацията на Слави Трифонов. А на въпрос какво следва, ако не събере необходимите гласове, отговори - работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович тръгна с убедителна победа на "US Open"
Джокович тръгна с убедителна победа на "US Open"
Военната академия откри новата учебна година
Военната академия откри новата учебна година