НОВИНИ

Жители на столичния район "Студентски" настояват за спешен ремонт на бул. "Климент Охридски"

От Столична община казаха, че има изготвен проект, но строителните дейности ще започнат от 2025 г. 

bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 02.02.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Продължителна борба на граждани с общината за участък от път, който по техни думи, е кръпка върху кръпка. Вече 2 години жителите на район "Студентски" се борят бул. "Климент Охридски" да бъде ремонтиран заради вече разбития булевард, но безуспешно.

Александър Градинаров: "В този участък от бул. "Климент Охридски", който е зад нас - това е от Онкологията до новото кръгово с "Андрей Ляпчев", може да видите всякакви разнообразни технологии по попълване на дупки. Говорим за тампониране, кърпене, правене на различни... как да кажем, прилагане на различни технологии по ремонт на пътя. Това е една кръпка върху кръпка."

При предишната администрация от Столична община са обещали проект за възстановяване на булеварда, но впоследствие се оказва че такъв проект изобщо не е започван при тях. На едно от обществените обсъждания със сегашният заместник-кмет жителите получават отговор, че и за тази година кърпенето на участъка ще продължи без изглед дори за ремонт.

Александър Градинаров: "От повече от 8 месеца там няма пътна маркировка. Има създадена една бус лента, която има и камери. Това в момента е една общинска печатница за глоби. Хората, които не познават района минават от там, минават през тази бус лента и започват да получават глоби, защото няма пътна маркировка. По никакъв начин не се разбира че там има такова нещо."

От Столична община ни отговориха, че проект ще бъде направен до средата на тази година, но строително-монтажните дейности ще започнат от 2025 г.

Автор: Михаил Диков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители от три пазарджишки села на протест срещу кариера
Жители от три пазарджишки села на протест срещу кариера
Арда Кърджали стигна до второ равенство в Турция
Арда Кърджали стигна до второ равенство в Турция