НОВИНИ

Живко Коцев: МВР проверява дали Мартин Божанов е изнудвал гръцки бизнесмени

За сигнали срещу Божанов се проверява във всички структури на МВР, поясни той.

живко коцев мвр проверява дали мартин божанов изнудвал гръцки бизнесмени
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:48, 15.02.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

МВР проверява дали Мартин Божанов е изнудвал гръцки бизнесмени. Сигналът е подаден в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), но проверката е възложена във всички структури на МВР.

Проверява се и участието на адвоката на Божанов – Велимир Атанасов в схемата. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев в Ямбол, който присъства на отчета и анализа на работата на областната дирекция на полицията през миналата година.

„Гръцки бизнесмени, чрез наети от тях адвокати са сезирали ГДБОП. Постъпила е жалба, разглеждана е. Става въпрос за имотен спор. Извършена е проверка през 2022 г. Всички материали са изпратени на Софийска градска прокуратура, тъй като са изпълнявани указания на определен прокурор. Твърдението е, че тази преписка е останала в прокуратурата, не се е връщала в ГДБОП“, каза Коцев.

Изяснява се и дали убитият Мартин Божанов, с прякор Нотарисуса, е сътрудничил на МВР, отговори на въпрос главният секретар на вътрешното министерство.

„Възложили сме проверка да се проверят всички тези твърдения. Искаме да бъдем обективни и да не даваме информация на парче", коментира още Коцев.

По време на изслушване пред Съдийската колегия на ВСС във вторник журналистът и съосновател на фондация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) Николай Стайков каза, че трябва да се провери дали Мартин Божанов е бил информатор или е сътрудничил на МВР. По думите му Божанов е парадирал със специфичен свой статус.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия съобщи за атака в търговски център в Белгород
Русия съобщи за атака в търговски център в Белгород
Евелина Николова е на полуфинал в Букурещ, други три българки очакват репешажи
Евелина Николова е на полуфинал в Букурещ, други три българки очакват репешажи