НОВИНИ

Живот във фурон: При какви условия ще живеят останалите без дом след наводнението в Карловско

bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 06.10.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

В Карловско днес инспектираха фургоните, в които ще живеят хората, останалите без домове след наводненията. Държавата се е ангажирала временните жилища да бъдат и оборудвани.

Подробности вижте във включването на Станислава Христозова.

В Каравелово вече са поставени заявените 8 временни жилища. Областната управа и местната власт се ангажираха те да бъдат оборудвани с още електроуреди, шкафове и гардероби, а където е необходимо, и с конвекторни печки за отопление.

Сериозен проблем има с осигуряването на водоснабдяване, защото в населеното място няма канализация, временните жилища са разположени в частни имоти и ще е отговорност на стопаните им да изграждат септични ями, където липсват такива.

Енергоразпределителното дружество вече започна работа по захранването на временните жилища с ток.

"Предполагам, че в рамките на два дни всички временни жилища ще бъдат свързани с ток и вода. Проблемът с канализацията е вече малко по-сложен, защото по искане на хората в Каравелово фургоните са разположени в тяхна собственост - в техните дворове и канализацията вече става тяхна грижа", заяви Ангел Стоев, областен управител на Пловдив.

Междувременно започна разполагането на временни жилища и в с. Слатина. Днес там ще бъдат разположени три фургона, а утре - още три.

"Другата седмица имам вече четвърта среща с търговска верига, които подготвят 200 комплекта печка с три котлона, пералня и комбиниран фризер-хладилник. Всичко, събрано като дарения, ще бъде разпределено с решения на общинския съвет", увери кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Максималните температури достигат 23° днес
Максималните температури достигат 23° днес
Евакуация след сигнал за бомба в сградата на Община Стара Загора
Евакуация след сигнал за бомба в сградата на Община Стара Загора