НОВИНИ

"Животът на бездомните животни" в 28 кадъра

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
16:35, 04.10.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Още

На Световния ден за защита на животните, една изложба напомня за проблема с бездомните и изоставени кучета и котки. Експозицията в Градската градина е част от кампанията "Осинови ме".

Шерлок е изоставен, намерен и осиновен. Не е такава, обаче съдбата на повечето негови събратя от улицата. Ковид ситуацията също промени картината - много хора са принудени да изоставят своите любимци. За щастие, расте и броят на осиновените улични обитатели.

"Времето, прекарано в къщи, по-продължително време в изолация, някакси накара хора да осъзнаят, че имат нужда от приятел. Имат нужда от приятел във всяка част на деня, в ежедневието. И като че ли това допринесе за по-висок брой осиновени животни", заяви Явор Гечев от "Четири лапи".

13 български и чуждестранни фотографи представят своята гледна точка в изложбата "Животът на бездомните животни". Някои от фотосите ни връщат назад във времето, преди две десетилетия, и бума на уличните котки и кучета.

"Ние отново обръщаме внимание на това, че на улицата има много красиви, прекрасни животни, които заслужават дом и по-добро отношение и да имат съдбата на всеки един домашен любимец", заяви Явор Гечев от "Четири лапи".

QR код води към страницата на международната организация за защита на животните "Четири лапи" и света на четирикраките приятели. В последните 10 години са помогнали над 40 хиляди кучета и котки да бъдат излекувани и да намерят своя дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-19 затвори детска градина в Сандански
COVID-19 затвори детска градина в Сандански
Проблеми с ЖП транспорта, гара се превърна в автобусна спирка
Проблеми с ЖП транспорта, гара се превърна в автобусна спирка