НОВИНИ

Жоел Арате: Градим много силен отбор, целта е Олимпийските игри в Париж

жоел арате градим силен отбор целта олимпийските игри париж
bnt avatar logo
от БНТ
16:16, 02.06.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният треньор на националния ни отбор по бокс за мъже Жоел Арате посочи Европейското първенство в Ереван като още една стъпка, в посока Олимпийските игри в Париж.

Българските боксьори спечелиха три медала в арменската столица – сребро на Ергюнал Себахтин (48 кг) и бронз на Даниел Асенов (54 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг). Освен това Кристиян Николов зае пето място при 80-килограмовите.

„За този период на подготовката, в който се намираме, смятам, че представянето в Ереван е нормално. Радо Панталеев, Крастиян Николов, Йордан Морехон, Хавиер Ибаниес и Даниел Асенов загубиха с по 2:3 гласа. Убеден съм, че Хавиер и Даниел спечелиха техните мачове и трябваше да са на финал. Особено при Хавиер, той даде максимума си и за много от специалистите, които бяха там, спечели мача. Но срещу себе си имаше арменец, а в залата бе министърът на спорта на Армения, така че има и това логично обяснение. Реално трябваше да имаме поне 5 медала. Не съм много доволен, но целта е Олимпийските игри в Париж. Тази година турнирите не носят точки, така че следващата, още от януари месец, ще бъде много важна. Гледаме да направим силен отбор и вървим в правилната посока. Защото имаме 8-9 момчета, които всеки от тях е потенциален медалист и шампион“, каза Арате.

Той похвали младите момчета в отбора и изрази съжаление за развоя на срещата на Радослав Росенов.

„Радо е с огромен потенциал, всички го виждат и съжалявам, че така се получи, но той тепърва ще печели много медали за България. Трябва да изчистим грешките в следващите месеци, за да се подготвим максимално добре за следващата година. Радвам се за Ергюнал, който направи много силно първенство. Потенциалът е наистина голям. Има вътрешна конкуренция, което ще изведе боксьорите ни на още по-високо ниво“, каза още Арате.

Треньорът поздрави колегите си от националния отбор за жени, както и за младежи, за успехите през първата половина на годината.

„Дотук България направи много добри резултати на всички големи първенства. Честито на жените, които спечелиха бронз от Световното първенство и още едно пето място, младежите взеха 4 медала, мъжете до 22 години спечелиха 4 медала, сега 3 медала и едно пето място на мъжете от Ереван. Това са позитивни резултати. Пожелавам на жените успех и на Европейското първенство. Догодина, с още по-добра работа и като изчистим грешките, можем да спечелим максимален брой квоти за Париж“, добави Жоел Арате.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийска градска прокуратура се самосезира за незаконните погребения
Софийска градска прокуратура се самосезира за незаконните погребения
Бейсим, който вдигна на крак 200 полицаи, се прибира у дома с условна присъда
Бейсим, който вдигна на крак 200 полицаи, се прибира у дома с условна присъда