НОВИНИ

Жозе Моуриньо избухна на пресконференция

Жозе Моуриньо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 24.10.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на футболния Рома Жозе Моуриньо даде много емоционална пресконференция преди двубоя с Наполи тази вечер в Рим.

“Имаме положителна кампания, с игра, която е много по-позитивна от резултатите ни. Записахме 15 точки в Серия А, но заслужавахме повече. Предстои ни труден мач, тъй като Наполи се намира в добра форма“, каза Моу пред журналистите.

След съкрушителната загуба с 1:6 от Будьо/Глимт, за която португалецът обвини футболистите, които взеха участие в двубоя от Лигата на конференциите, сега Моуриньо насочи гнева си към предишния собственик на Рома Джеймс Палота.

„Има много хора, които се смеят след това, което се случи с Рома. Семейство Фридкин и Тиаго Пинто (настоящите собственици на клуба – бел. ред.) наследиха купчина от л**** от предишните собственици и администрацията им. Сегашните собственици похарчиха много пари, за да поправят много грешки и да се опитат да създадат условия за проект, който обаче се нуждае от време“, коментира Моуриньо.

„Сега има хора, които се смеят на Рома с пълни джобове“, продължи в този стил португалецът.

Монологът на Специалния не приключи с това изказване. Той продължи в същия стил.

„Когато някой каже, че Моуриньо не е щастлив, това е голяма лъжа. Моуриньо иска повече играчи? Разбира се, като всеки друг, той иска да се ротират футболистите и да има баланс“, допълни Моуриньо, говорейки за себе си.

„Моуриньо иска всички играчи да са на едно ниво? Да, но Моуриньо не е ***** и уважава Фридкин и Тиаго Пинто. Моуриньо приема ситуацията и проявява разбиране“, каза още треньорът.

„Резултат като този срещу Будьо/Глимт се случва веднъж в живота, но аз съм единственият отговорен за него. Не играчите, не е и Тиаго. Аз реших да играя с отбор, с който рискувах да загубя мача. Не мислех, че ще е толкова пагубно, но отговорността е моя“, уточни Жозе Моуриньо.

Португалският специалист обяви, че е направил промени в състава, защото се е притеснявал от контузии, които е било възможно да се получат в студеното време от изкуствения терен в Норвегия.

В същата група с Будьо/Глимт и Рома се намира и тимът на ЦСКА. „Червените“ обаче са на последното място в потока само с една точка.

Рома посреща Наполи в Серия А тази вечер от 19.00 часа. Срещата от 9-ия кръг на шампионата ще се играе на „Олимпико“.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последно "Сбогом" с икономиста Владимир Каролев
Последно "Сбогом" с икономиста Владимир Каролев
Гимнастичките ни пристигнаха в Япония
Гимнастичките ни пристигнаха в Япония