НОВИНИ

Жребият за мача България - Парагвай ще бъде изтеглен навръх 3 март

жребият мача българия парагвай изтеглен навръх март
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 28.02.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Жребият преди мача между България и Парагвай в турнира за Купа "Дейвис" ще бъде изтеглен в четвъртък (3 март), определи супервайзърът Мария Кристина Барбарано от международната федерация по тенис (ITF).

Церемонията започва в 12.00 ч. в столичната зала "София", където в петък и събота (4-5 март) ще се изиграе срещата между двата тима от плейофите в Световна група II на световното отборно първенство за мъже.

Ден по-рано - в сряда (2 март), ще се проведе официалната пресконференция с участието на капитаните на двата отбора - Валентин Димов и Рамон Делгадо. Брифингът е насрочен за 15.00 ч. също в зала "София".

Българският отбор е в състав Димитър Кузманов (№195 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№409), Александър Донски (№608) и Пьотр Нестеров (№1707).

Гостите от Южна Америка са в състав Хуан Борба (№1557), Мартин Антонио Вергара дел Пуерто (№1777), Адолфо Даниел Вайехо (№1985) и Ернандо Хосе Ескура Иснарди (без класиране).

Победителят в мача между България и Парагвай ще се класира за същинската фаза на надпреварата в Световна група II през септември. Загубилият ще играе в Група III на своята регионална зона за Купа "Дейвис" - съответно "Европа" или "Америка".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки украински семейства вече намериха убежище в морските ни курорти
Десетки украински семейства вече намериха убежище в морските ни курорти
Везенков е "Най-полезен играч" в Евролигата за февруари
Везенков е "Най-полезен играч" в Евролигата за февруари