НОВИНИ

Журналист разплака Наоми Осака на пресконференцията в Синсинати

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:47, 17.08.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
журналист разплака наоми осака пресконференцията синсинати
Слушай новината

Световната №2 Наоми Осака напусна със сълзи на очите преждевременно пресконференцията си преди първия си мач на турнира в Синсинати след въпрос, свързан с нейната връзка с медиите.

Неотдавна японката се оттегли от участие на два от турнирите от Големия шлем с цел да запази психичното си здраве, което според нея е изложено на риск заради срещите и с медиите.

Поради тази причина Осака не е играла нито един турнир, организиран от WTA, от Ролан Гарос насам. Наоми все пак се появи на Олимпийските игри в Токио, където всички възлагаха на нея надежди да донесе златен медал на Япония, но тя бе спряна в третия кръг от Маркета Вондрушова.

Вчера по време на пресконференцията в Синсинати четирикратната шампионка в турнирите от Големия шлем бе попитана агресивно от журналист как намира баланс между това да се грижи за психичното си здраве и в същото време да използва медиите като платформа за своите каузи и интереси.

След размяна на реплики между японката и анализатора тя отговори, че все още се опитва да намери този баланс, след което избухна в сълзи.

Това наложи Осака да напусне за кратко залата, заради което и самата пресконференция беше спряна. Междувременно, агентът на Наоми застана за момент на нейното място и обвини журналиста в тормоз.

Малко по-късно световната №2 се върна и отново седна на стола, за да може все пак срещата и с медиите да бъде завършена.

Наоми Осака очаква тази вечер да научи името на първата си съперничка в Синсинати, като тя чака победителката от срещата Су-Вей Сие и Кори Гоф.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ ще върнат мандата, когато им бъде връчен от президента
ГЕРБ ще върнат мандата, когато им бъде връчен от президента
Меси се очаква да дебютира за ПСЖ в края на месеца
Меси се очаква да дебютира за ПСЖ в края на месеца