НОВИНИ

Журналистът на БНТ Даниела Кънева е удостоена с Почетния знак на държавния глава

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:43, 17.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Общество

Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на държавния глава Даниела Кънева, проф. д-р Лилия Райчева и Милен Гетов. Отличията са за техния значим принос към българската журналистика.

Знаковите личности за журналистиката имат сериозен принос за развитието на Българската национална телевизия.

Даниела Кънева прокарва нови пътища в БТА и БНТ, с емблематични репортажи, интервюта и филми от горещите световни точки.

Професор доктор Лилия Райчева е сред най-авторитетните журналисти и преподаватели, автор, режисьор и продуцент е на култовото предаване "Минута е много".

Милен Гетов оставя сериозни следи и като драматург и режисьор, над 1000 игрални и документални филми, рубрики и репортажи, създател е на предаването с мисия "Минаха години".

"Техните професионални качества са безспорни и известни на всички. Защото в тази професия нито провалът, нито успехът могат да бъдат скрити. Защото журналистът работи пред очите на цялото общество", каза Румен Радев - президент на България.

"Надявам се младите колеги, а и ние, докато ни има, защото професията ни е доживотна, по някакъв начин да показваме на хората, че цялата Вселена и човекът са двупосочна история, да ги накараме да се държат към светлата страна на живота", каза Даниела Кънева - журналист.

Вижте във видеото какво още каза Даниела Кънева след като бе удостоена с наградата:

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още трима национали на България с COVID-19
Още трима национали на България с COVID-19
52 години от исторически разгром на Левски срещу ЦСКА (ВИДЕО)
52 години от исторически разгром на Левски срещу ЦСКА (ВИДЕО)